Пpeма мишљењу експерта, у трагедији која се догодила не треба тражити закулисне играче и промовисати теорије завере. Експлозија насиља била је одавно предвиђена. За постојање терористичке претње европској власти се знало.

 

1020105465
Страшни догађаји у престоници Француске показали су незаштићеност Европе од агресије екстремизма. Спутњик је питао политиколога Александра Храмчихина какве поуке сви треба да извучемо из трагедије.

 

„У Паризу се није догодило ништа чудно”, рекао нам је експерт. „Можемо само да будемо изненађени што се то тако дуго није дешавало, узимајући у обзир специфичност миграционе политике Европске уније. Закључке је требало донети још пре неколико година зато што је сада све јасно.”

 
Према мишљењу експерта, у трагедији која се догодила не треба тражити закулисне играче и промовисати теорије завере. Експлозија насиља је била одавно предвиђена. За постојање терористичке претње европској власти се знало. Није изненађујуће то што је гром ударио, већ што је ударио тако касно.

 

„Да, ово је нови 11. септембар”, објаснио је Александар Храмчихин. „ Запад се једноставно суочава са последицама своје нове идеологије – либералне демократије у њеном веома специфичном облику када се уместо природне власти већине, демократија из неког разлога посматра као заштита права свих могућих мањина на штету интереса већине. Чини ми се да Запад не може да одбаци ову идеологију. Према томе, ништа се принципијелно неће променити.”

Тагови: ; ;