До сада смо већином читали о Националном фронту Марин Ле Пен у контексту унутрашњих питања, али шта Марин ле Пен мисли о европским и међународним проблемима? Бројне одговоре на управо оваква питања дала је у понедељак у интервјуу за РТ. Наравно, не треба ни истицати како Москви свакако импонира када нова највећа политичка сила Француске за кризу у Украјини не криви њу, већ САД и ЕУ.

 

IMG_5123modif2

 

«Као што знате, ми као странка се залажемо за излазак Француске из НАТО, ми имамо визију међународне политике према Шарлу де Голу, ми смо за развој односа са Русијом, без прекидања односа са САД. Ми верујемо да Француска мора да има однос са свим великим светским нацијама и не желимо да нам нико намеће како би требало да гледамо на ствари. Ми тежимо томе да имамо слободу да одлучујемо о квалитету и нивоу наших међународних односа», — рекла је француска политичарка у интервју за Russia Today.

 

«Суверенитет је темељ демократије», — објаснила је свој став Марин Ле Пен.

 

Француски Национални фронт постао је под водством Марин ле Пен највећа политичка сила у Француској, освојивши највећи број гласова на Европским изборима. Нема сумње да је тај потез дубоко протресао француски али и европски политички естаблишмент.

Тагови: ; ; ;