Белорусија и Србија су потписале Меморандум о сарадњи у области војног образовања и науке

 

Армия-Сербии

 

Наставља се званична посета Министра одбране Републике Белорусије, генерал-потпуковника Андреја Равкова Републици Србији, а првог дана је одржан састанак шефа белоруског Министарства одбране са српским колегом Братиславом Гашићем.

 

Прес служба белоруског Министарства одбране је објавила да су током преговора обе стране поново потврдиле свој обострани интерес за даљи развој практичне сарадње у широком спектру области, као што су војно образовање и припрема за учешће у мировним мисијама, обука јединица за специјалне операције, војна медицина и други аспекти од животне важности за војску који ће јој омогућити правилно обављање задатака.

 

На крају разговора, делегације су потписале Меморандум о разумевању између Министарства одбране Републике Белорусије и Министарства одбране Републике Србије о сарадњи у војној науци и образовању, у циљу развоја билатералне сарадње између војних управа обуке и других образовних и истраживачких институција. Меморандум предвиђа размену искустава, образовних и научних материјала, наставног особља и приправника, као и заједничко учешће на конференцијама, курсевима и стажирање.

 

Поред тога, у оквиру посете, генерал-потпуковник Андреј Равков ће се састати са премијером Републике Србије Александром Вучићем и председником Сталног комитета за одбрану и унутрашње послове Народне скупштине Србије Маријом Обрадовић.

 

Ката Буцик

Тагови: ;