бум30 часова саслсшуња је требало да се установи да ј половина средстава намањена за подржку инвалида завршила у дджеповима чиновника администрације Обаме.

Познати сајт Вики Ликс је изложио око 30 часова метаријала.Преговори су се водили између топ менаджера америчких компанина које су учествовале у програму федералне владе «Аbility one». Био је заврчен и буджет програма-3 милијарде УСД. Програм је такође био веома хуман по својој природи-тај новац је био немењен помоћи са особама ограничених фиџичких способности. Предпостављало се да ће САД доплатити компанијама које запосле инвалиде.

Међутим,највећи део тих средстава дали су (2,3 милијарде) South American невладиној организацији која сарађује са војним сектором- Локхеед Матин,Боинг и Нортроп Груман.

И шта мислити?

Много инвалида је запослио Боинг?

Из разговора са топ менаджерима компаније појаснило се да је 50% новца отишло на лично обогаћење, а да су инвалиди остали «сувих руку».

При томе,у тој корупционој шеми учествовало је 13 чланова администрације предсдника, док је 10 било изнајужег круга а још тројица су били из команде предхоног предсника Буша.

Интересантно ће видети да ли ће бити неке смене у адмнистрацији.

Како је смешно када амерички политичари са висине зхтевају ла се искорени корупција у Немачкој,нпр,или Украјини? Порошенко им комотно може рећи «погледајте на себе».

Да,И меркел ће прећутати. И уплатити све казне које се односе на немачкебанке и аутоконцерне.

Тагови: