Украјински националиста, лидер «Братства» Дмитриј Корчински предлаже да се дозволи право на азил терористима из ИД у Кијеву. О томе је написао на својој страници на друштвеној мрежи овај бивши шеф УНА — УНСО (Украјинска народна скупштина- Украјинска народна самоодбрана). Према Корчинском, чланове ИД треба видети као «савезнике у борби против Русије.»

65dcf05301cb2f690693e35adb092ee4

«На самиту Г20, лидери западних земаља раговарали су са московским терористом, као да је он човек, тражили од њега да бомбардује позиције ИД. То јест, њихов став према терористима је прагматичан.

Украјинске службе безбедности такође треба да буду прагматичне, а одатле следи и ефикасне. Њихов посао није да хапсе непријатеље Москве — исламисте. Требало би само да их замолимо да пуцају прецизно у московске терористе на Кавказу и у Сирији.

Нажалост, понекад СБУ хапси или депортује кавкаске регруте који долазе из Сирије у Московију (Русију) због њихове повезаности са ИД. То није разумно.

Зашто би се Украјина свађала са исламом?

Госпођа Гитљанскаја, портпарол службе безбедности Украјине, редовно извештава о напретку СБУ у борби против «терористичке огранизације» «Ал-Нусра фронта»», уместо да циља на московске агенте.

Зашто би Украјина требало да брине о револуцији сиромашних у исламском свету? Зашто морамо бирати на којој ћемо страни ограде бити? У овом тренутку, потлачени народи пост-совјетског царства и пролетерски народи на Блиском истоку — наш су једини савезник у рату против империјализма Москве. Морамо деловати у складу са својим интересима.»

«Свако ко се бори за ослобођење свог народа из империјалистичког јарма Москве има право на азил у Кијеву», — рекао је Корчински.

Антифашист

Тагови: ; ; ;