Борбе су све интензивније, сад се не крију као раније под окриљем мрака , већ крећу и дању у провокације које кад приђу довољно близу прерастају у праве окршаје.

 

11159513_959067414127701_386811956643909073_n
Како чујем снимили су и поставили на Јутуб јучерашње или прекјучерашње окршаје око аеродрома.

 

И даље иду напади на стара места а то су Пески, Спартак, Старомихајловка и посебно жестоко на Горловку. Има на још неколико места али да сад недавим са детаљима. Углавном на овим позицијама је најжесће.

 

Ми смо били у реону Горловке, тамо се бију како би наши стари рекли за све новце.
Незнам тачно да ли је страдало цивила, то ћу сазнати данас.
Међутим приметно је да су кренули у задњих три-четири дана за разлику от претходних да бомбардују углавном војне позиције.
Завели су у последња два дана веома много технике највише у реону Горловке и Авдејевке, како кажу наши извиђаци око петстотина јединица технике је дошло на те позиције поред онога што већ имају то је поприлично јака војна сила. Такође појачања у људима су им велика али што их је више то су им већи губици.

 

А рат као рат чудан, на позицијама где смо били налазе се Ајдар, Азов и Прави сектор. Напали су пешадијом и како смо после чули из телефонског позива њиховог командира који је веровали или не звао и ИЗВИНИО се за тај напад. Покушао да објасни да они нису криви , да су за кратко време тог дана имали пет мртвих и пет рањених и да ће казнити кривце који су повели људе у напад????

 
По могућности да их недирамо више. У што посто случајева су они ти који крећу први. Ми и даље имамо наређење држати одбрану , дозвољено је одговорити на провокације тек ако су такве да више немаш где знави ако приђу доста близу, овде смо им дозволи да се предомисле и врате имали су шансу до двеста метара а после по гузици. И у случају угроза од снајпера , снајпере елиминисати а све друго седети и чекати.

 

Расположење код момака је ок, нажалост и код нас има губитака. Нажалост у једном боју је погинуо момак који се оженио пре отприлике годину дана.

 

12241384_573623589452173_8042010902806591103_n

 

Руслан је кренуо да штити своју земљу, новоосновану породицу. Међутим прекјуче је погинуо.

 

Нека почива у миру….

Тагови: ; ; ;