Украјинска телевизија «1 + 1» је одлучила да спроведе експеримент: колико су принципијелни Кијевљани који верују да су за све њихове проблеме криви Русија и Путин. Да би то урадили, новинари су у центру града паркирали своје возило са хуманитарном помоћи од «Јединствене Русије» и Путина да би сазнали да ли ће је Кијевљани одбити, и колико је у њима јако осећање патриотизма.

Они су резултате овог експеримента записали на видеу, емитовали на свом каналу и поставили на интернету.
«Тражимо од света да уведе санкције Русији и желимо да склонимо сву руску робу са тржишта. Али да ли је у народу искрен економски патриотизам? Па, не воле Украјинци Путина. Али ако он понуди да добро плати за ту љубав? Дрски експеримент програма «Новац»: ми ћемо проверити, за колико су патриоте спремне да продају своју земљу», — речено је у уводу овог експеримента.

Он је показао да су многи пролазници узимали робу и производе са захвалношћу («Хвала Богу што помажу»), упркос упозорењима да је: «ова помоћ из Русије.»
Мада је било и оних који су рекли «нека је агресор сам једе.»

Ускоро им је пришло и полицијско возило, а новинаре је спасила само идентификациона картица украјинског ТВ канала и објашњење да спроводе «друштвени експеримент». Након одласка полиције, међутим, људи су наставили да прилазе и питају — шта је још од «хуманитарне помоћи из Русије» остало у возилу?

ВЕСТИ.ru

Тагови: ; ;