Амерички председник Барак Обама је назвао Русију конструктивним партнером у преговорима о Сирији, јављају РИА Новости. Ту изјаву је дао на средини Самита азијско-пацифичке економске сарадње, који се одржава на Филипинима.

 

President Barack Obama pauses as he speaks to reporters about the fiscal cliff in the Brady Press Briefing Room at the White House in Washington, Friday, Dec. 21, 2012. (AP Photo/Charles Dharapak)

Обама је истакао да је наша земља на бечким преговорима била «конструктивни партнер у покушају да се политички премости проблем».

 

Подсетимо, прошле суботе у Бечу је одржан међународни састанак о Сирији. Поред Русије и САД-а, састанку су присуствовали и представници Француске, Британије, Немачке, Саудијске Арабије, Турске, Ирана, УН и многи други.

 

Након састанка, договорено је да се преговори између сиријске владе и опозиције одрже 1 јануара 2016 године. Циљ преговора је формирање Владе националног јединства Сирије у року од шест месеци, која ће усвојити нови Устав и припремити све за одржавање избора.

 

Ката Буцик

Тагови: ; ; ;