Преговори са Украином о реструктурирању дуга који Кијев има према Москви се воде само због тога што је Украина држава блиска Русији, и зато што у којој живе људи блиски Русима, изјавио је руски Премијер Дмитриј Медведев. Санкције нису у вези са овим дугом, рекао је Медведев.

 

a835ceae016189d311f2fc32dee75cea

 

Русија не тражи од Запада да укине санкције и никаквих молби у том смислу неће бити. То укључује и реструктурирање дуга Кијеву, изјавио је руски премијер Дмитриј Медведев.

 

На питање новинара да ли Русија води преговоре са Украином о кредиту како би потегла разговор о повлачењу или делимичном ублажавању санкција западних земаља према Русији и да ли ће, ако дође до споразума о реструктурирању украинског дуга, Запад макар делимично суспендовати санкције против Русије, Медведев је рекао: «Ја на то немам шта да одговорим — нисмо ми увели санкције, већ западне земаље».

 

«Шта ће они урадити, ја не могу да знам. Ми њих не молимо ни за шта и, наравно да не можемо утицати на њихове одлуке. Преговори са Украином су започели из само једног разлога. Украина је нама блиска земља и, без обзира на тренутне политичке односе, тамо живе нама блиски људи», рекао је Медведев.

 

«Санкције Запада против Руске Федерације нису у вези са тим кредитом. Нека се они сами определе шта им је чинити. Ми им никакве услове у том смислу нисмо изнели», рекао је премијер Русије.

Тагови: ; ;