Званични Дамаск ће било какву заједничку акцију других земаља против «исламске државе» на својој територији сматрати манифестацијом агресије на Сирију, изјавио је сиријски амбасадор у Русији Риад Хадад.

 

4087946

 

«Било која сила, било која земља која покуша борбу против тероризма на територији Сирије, дужна је да усклади своје активности са војском Сирије и сиријском Владом. Француска је постала разлог за забринутост. Свака акција без координације са сиријском Владом ће се сматрати агресијом на нашу земљу», рекао је Риад Хадад.

 

Амбасадор је у свом говору истакао значај Русије:

 

«Веома важан моменат: свака власт или земља која координира своје активности са Русијом, аутоматски их координира са сиријском Владом. Русија од самог почетка кризе улаже напоре у међународној заједници да би сузбила тероризам и због тога је Влада Сирије сагласна да Русија сарађује са било којом земљом у овој области. На то ће се аутоматски гледати као на директну сарадњу са сиријском војском», рекао је Риад Хадад.

 

Подсећамо да је Русија била међу првим земљама које су почеле да раде на решењу конфликта у Сирији. Руска авијација несебично покрива сиријске војнике у борби против «исламске државе». *

 

* Ову организацију је Врховни суд Руске Федерације прогласио екстремистичком и забранио је њену активност на територији Русије

 

Ката Буцик

Тагови: ; ; ;