Минск очекује да 2016. окупи руководиоце република бивше Југославије, изјавио је 20. новембра, председник Белорусије Александар Лукашенко на састанку са председником Србије Томиславом Николићем. Николић и Лукашенко учествовали су у церемонији полагања спомен капсуле у знак обележавања почетка изградње мултифункционалног комплекса «Минск-света.»

 

b0dbcdb868ce183379f7dd86b068f29b

 

Александар Лукашенко је приметио да би било веома симболично, када би се 2016. на том месту окупили сви лидери република бивше Југославије поводом изградње комплекса «Минск-света.» Он је изразио наду да ће Србија помоћи у организацији овог састанка, обавештава БелТа.

 

Томислав Николић је рекао да су одређени кораци у организаацији таквог састанака (поводом учешћа председника Словеније, Хрватске, Македоније и Црне Горе) већ начињени. «Овде ће бити представљена цела бивша Југославија, а то ће помоћи нашем народу да живи боље,» — рекао је он.

 

Председник Србије Томислав Николић је 18 новембра стигао у званичну посету Белорусије. Посета ће трајати до 20 новембра.

 

Детаљније: «ГЛАСАЊЕ У УНЕСКО ПОКАЗАЛО КО НАМ ЈЕ ПРИЈАТЕЉ…». НОВИ НИВО ПОЛИТИЧКЕ, ЕКОНОМСКЕ И ВОЈНЕ САРАДЊЕ СРБИЈЕ И БЕЛОРУСИЈЕ

 

Тагови: ; ; ; ;