Дума Руске Федерације за сјутра планира разматрање резолуције (званичног обраћања) поводом политике коју води Ђукановићев режим.

 

gosudarstvena-duma-rusije1

 

У врло оштро инотнираној Резолуцији се каже да је политика Мила Ђукановића ”црна мрља” у вишевјековној традицији добрих односа Русије и Црне Горе, те да ће вјештачко гурање Црне Горе у НАТО изазвати погубне последице по народ и државу у различитим сферама: од безбједности до економије. Текст Резолуције ће бити упућен Скупштини Црне Горе, парламентима земаља чланица НАТО и парламентарној скупштини ОЕБСА.

 

У Резолуцији се позива режим Мила Ђукановића на уздржаност повод даљег раширења НАТО, уважавајући право сваке државе да законским и легитимним средствима сама закључује међународне уговоре и такође проступа колективним међународним организацијама.

 

Увлачење нових држава у војне савезе, посебно ако се то противи већинској вољи њеног народа представља инструмент хладног рата. Такав приступ међународним односима води даљој конфронтацији међу носиоцима регионалне и глобалне безбједности, нарушавању баланса сила и смањењу повјерења међу градитељима опште-европске архитектуре мира и стабилности. То је веома важно сада када постоје објективни разлози за борбу против међународног тероризма и осталим актуелним изазовима.” каже се у Резолуцији.

 

”Намјере режима Мила Ђукановића, који Црном Гором управља већ 25 година, да се прикључи НАТО-у супротна је вољи велике већине народа. Црногорци одлично памте бомбардовање Југославије 1999. године, када су удари нанесени и по црногорској територији. Тада су погинули невини људи и озбиљно уништена инфраструктура.”

 

Руска Дума препознаје намјеру црногорских власти да по сваку цијену спријече спровођење референдума по питању евроатлантских интеграција, зато што се боје послушати глас свог народа.

 

При том значајна средства издвајају на једнострану НАТО пропаганду и фингирање резултата истраживања јавног мњења. Вјештачки се Црна Гора гура ка НАТО и угрожава право народа да сам одреди своју судбину, бришући сјећање на невине жртве бомбардовања 1999.

 

Политика Мила Ђукановића – црна мрља у братским односима

 

Депутати ГосДуме убијеђени су да политика Мила Ђукановића  наноси тежак ударац традиционално пријатељским руско-црногорским односима. Његово увјеравање да везе са Русијом неће пострадати од приближавања НАТОу апсолутно су нетачне.

 

Москва је вјековима подржала ЦГ не једнократно играла важну улогу у успостављању државности, што Црногорци одлично знају. Међутим анти-руски курс Подгорице довео је до потпуног замрзавања наших односа. Политика Мила Ђукановића доводи до раста негативних тенденција у сфери туризма, инвестиција и економске сарадње, што се непосредно одражава на живот обичних грађана ЦГ. ПО мишљењу депутата ГОС ДУМЕ РФ, период владавине Мила Ђукановића остаће црна мрља у односима са братском државом и њеним народом.

 

Депутати Гос Думе очекују да ће превладати здрав разум како у Подгорици, тако и у Бриселу. Од круцијалне важности да се уважи аутентична воља пријатељског народа Црне Горе, са којим нас везује пријатељство и братство стечено на пољу борбе за слободу и независност.

 

ИН4С

Тагови: ;