Наоружани мушкарци су заузели Radisson Hotel Bamako у центру Бамако, главном граду Малија и као таоце држе око 140 гостију и 30 радника хотела. Тренутно, хотел је окружен снагама безбедности.

 

5lNuPGL5omc

 

Два наоружана човека држе као таоце 170 људи у Radisson Hotel Bamako у главном граду Малија, саопштио је портпарол ланца хотела Rezidor, у чијем је склопу и хотел у Бамако.

 

„Узели су за таоце око 140 гостију и 30 запослених. Улаз у хотел је блокиран и не постоји могућност да се уђе или изађе», рекао је портпарол ланца хотела Rezidor каналу NBC News.

 

Агенција Ројтерс је, позивајући се на високе изворе у безбедносним снагама Малија, известио да су нападачи упали у хотел уз повике «Аллах Акбар».

 

По првобитним вестима, објављено је да су непознати наоружани људи напали Radisson Hotel Bamako који се налази у центру главног града Малија. Према писању Ројтерса, снаге безбедности су опколиле хотел са 190 соба. У овом тренутку у згради хотела се чује пуцњава.

 

Летос, почетком августа, догодио се већ један овакав напад. Тада су непознате особе напале хотел у граду Севаре у централном Малију и такође су узели таоце. Напад се завршио са 13 жртава и то пет чланова особља The United Nations Multidimensional Integrated Stabilization Mission in Mali (MINUSMA), четири војника Малија и четири наводних терориста. УН је потврдио да су међу мртвима били и запослени у МИНУСМА и то два Украинца, један држављанин Непала и један држављанин Јужне Африке.

 

Ката Буцик

Тагови: ;