На питање – да ли подржавају улазак Србије у ЕУ – позитиван одговор дало је 46.8 одсто испитаника, док је 41.5 одсто рекло да не подржава улазак Србије у Унију.

 

original

 

На питање – да ли би требало признати независност Косова, уколико би то био услов за улазак у ЕУ – 76.3 одсто испитаних рекло је да то не би требало прихватити, док је 14.9 одсто рекло да би такав евентуални услов требало прихватити.

 

За поделу Косова по којој би Србији припао север и главни манастири, а остатак признат као независна држава, изјаснило се 46 одсто испитаних, док је против тог предлога било 44.4 одсто анкетираних грађана.

 

Уласку Србије у NATO противи се 80.1 одсто испитаника, а подршку евентуалном савезу Србије са Русијом дало је 68.2 одсто анкетираних.

 

Две странке актуелне владе – СНС и СПС, које су опљачкале добар део пензионера и запослене у јавној управи – наводно би на изборима одржаним ове недеље заједно добиле преко 56 одсто гласова! Вучић и Дачић воде Србију у ЕУ, а већина Срба жели са Русијом! Њих двојица од Косова ударнички праве државу, а већина Срба није ни за поделу КиМ! Дачићева партија – осим по називу – нема никакве везе са социјализмом, а СПС пролази док су Двери и ДСС наводно испод цензуса!

 

СРПСКА напредна Странка (СНС) и даље има највећу подршку бирача у Србији, а за њом следе Социјалистичка партија Србије (СПС) и Демократска странка (ДС), показало је најновије истраживање које је спровела Нова српска политичка мисао.

 

Истраживање је спроведено од 10. до 18. октобра комбинованим техникама телефонском анкетом и разговором на терену, на репрезентативном узорку од 1.100 грађана Србије без Косова.

 

На парламентарне изборе ако би били одржани у недељу, сигурно би изашло 63,4 одсто бирача.

 

Ако би се гласови неодлучних пропорционално расподелили, истраживање показује да би СНС добио 45.8 одсто, СПС 10.4 одсто, ДС 9.4 одсто, а Српска радикална странка 5.8 одсто. Цензус не би прешла више ниједна странка, а близу тог прага са 4.5 одсто био би Покрет Двери.

 

СрбијаДанас

Тагови: ; ; ;