Факти: Погледајте премијеров осмех: као да је у ђукановићевој улози, као да је то чекао цео живот

Beorgad, 19. novembra 2015 - Premijer Srbije Aleksandar Vucic docekuje generalnog sekretara NATO-a Jansa Stoltenberga na aerodromu Nikola Tesla. Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg stigao je veceras na aerodrom "Nikola Tesla", gde ga je docekao premijer Srbije Aleksandar Vucic. Stoltenberg je docekan po starom srpskom obicaju, uz pogacu i so, ali i gardu Vojske Srbije. Norveski diplomata koji je na celu zapadne vojne alijanse doleteo je avionom belgijske vojske. FOTO TANJUG / MARKO DJOKOVIC / bb

ГЕНЕРАЛНИ секретар NATO Јенс Столтенберг стигао је вечерас на аеродром „Никола Тесла“, где га је дочекао премијер Србије Александар Вучић.

 

Столтенберг је дочекан по старом српском обичају, уз погачу и со, али и гарду Војске Србије. Норвешки дипломата који је на челу западне војне алијансе долетео је авионом белгијске војске, јавља репортер Танјуга. Његов долазак на аеродрому у Београду прати велики број медијских екипа.

 

Током дводневне посете Србији, Столтенберг ће разговарати са премијером Вучићем и другим званичницима.

 

Како је најављено, за сутра је предвиђен свечани дочек испред Палате Србија, а потом и састанак шефа NATO и премијера Вучића и заједничка конференција за новинаре. Столтенберг ће са премијером Вучићем одржати и предавање на Факултету политичких наука. Први човек NATO разговараће и са шефом српске дипломатије Ивицом Дачићем и министром одбране Братиславом Гашићем.

 

«Са погачом и сољу премијер Србије дочекао је вечерас на аеродрому првог човека НАТО пакта, Јенса Столтенберга.
Србија уз највеће почасти сачекује злочинце који су убили 81 српско дете укључујући и оно које Љиљана Спасић, трудница у 8. месецу, није стигла да донесе на свет.
Српска војска, иста она која је бранила земљу од агресора, у строју мирно стајала је пред онима којима су њену земљу 78 дана разарали осиромашеним уранијумом и касетним бомбама», — пише о доласку Столтенберга Милица Ђурђевић, потрапол Српског Сабора Заветници.

Тагови: ; ; ;