На граници Украине са Кримом поново прекидају далеководе, очекује се нови нестанак струје

Алексеј Журавко, народни депутат Врховне Раде Украине V и VI сазива, изјавио је да је данас, 20 новембра, на граници Украјине и Крима у близини Геническа поново прекинут далековод, што је довело до нестанка струје у половини Геническа и геническог округа.

 

41d33cdaf693d2354209

 

Циљ починилаца је прекид достављања струје из Украјине на Крим.

 

Услед експлозија је могућа еколошка катастрофа, пошто су све црпне станице за снабдевање водом у овој области директно зависне од напона струје.

 

Поред тога, Журавко је рекао да у блиској будућности можемо очекивати нове озбиљније експлозије на водовима и трафостаницама. Иза свега овога стоје Мустафа Џемилев, лидер такозваног „украинског Меџлиса“, озлоглашени посланик Врховне Раде Украјине Владимир Парасјук и милитантна екстремистичка банда „десничарски сектор“.

 

Журавко је нагласио да, из разумљивих разлога, не може да открије своје изворе информација, али зна да активност украјинских екстремиста на граници Украјине и Крима директно координира америчка амбасада у Украини и да је Председник Украине Петар Порошенко у потпуности свестан шта се дешава.

 

Ката Буцик

Коментари: