Данас у подне, председник Белорусије Александар Лукашенко и председник Србије Томислав Николић стигли су на градилиште комплекса «Минск — Света» и положили у темељ спомен капсулу. На тај начин је свечано отворен највећи урбани развојни пројекат у Минску, у реализацији српске компаније «Дана Холдингс».
 

inner13550848

 

Подсетимо се да је почетком октобра на градилишту «Минск-Света» већ одржана једна званична церемонија. Тада су представници пројекта положили камен темељац. На догађају је начелник управе за некретнине и имовину «Дана Холдингс» Гери Бероуз изразио уверење да се «Минск-Свет» може такмичи са финансијским центрима у Дубаију, Лондону, Њујорку и Сингапуру. Према његовим речима, комплекс ће омогућити Белорусији побољшање финансијског, туристичког и образовног потенцијала.

 

Укупно се у комплекс «Минск-Мира» планира изградња 1,8 милиона квадратних метара стамбеног простора. У њему се може населити 60 хиљада људи. У састав овог пројекта је и међународни финансијски центар. Према оптимистичким прогнозама овај нови пословни округ у Минску требало би да привуче финансијске корпорације, банке, осигурања и лизинг компаније са светском репутацијом. Пројекат ће се у потпуности реализовати до 2027. године.

 

Детаљније: Гласање у Унеску показало ко нам је пријатељ

Тагови: ; ; ; ;