Народна милиција жели да врати Славјанск. О томе је разговарао са новинарима Алан Мамијев (Коба) који је раније припадао баваљону «Восток».

По његовом мишљењу, заоштрење ситуације је у вези с тим,што украјинска страна осећа да су изгубили рат и по сваку цену «хоће да победи».

«Мирни процес је могуће водити само тек након окончања рата. Када рат још није завршен,сви «мирни процеси» се користе да би се војска прегруписала и ојачала. Победе нема,разумете? У почетку је била црвена застава над Рајхстагом, затим Потсдамска конференција. Све зараћене стране мисле о себи као о губитницима. ДНР мисли да би њене снаге требало да изађу макар до граница области. Украјинци мисле да никакве републике не би требало да постоје овде и да их треба очистити. Сви се осећамо као губитници и услед тога обе стране ће се трудити да победе војном силом.»-изјављује Мамијев.

Он је убеђен да мирном саглашењу треба да предходи победа једне стране.

«Прву реч би требало да кажу војници, а последњу дипломати. Управо из тог разлога обе зараћене стране ће да дају све само да победе. Националисти се просто «крше» само да би дошли на фронт, а чланови породица људи који се боре у народној милицији трпе од нове украјинске власти. Зато неки од њих и желе да се врате у Краматорск, Дружовку, посебно у Славјанск….» резимирао је Мамијев.

слав