Добро јутро свима. Овде се рат продужава и даље, а наравно ви незнате о томе много јер и даље у нашој лепој Србији влада медијска цензура.

 

10978573_445855308895669_6402060779623888158_n
У задњих недељу дана погинуло је шест војника и два цивила и сви од гранатирања, толико о томе колико поштују примирје и да су одвели тешку технику.

 
Педесет пета бригада украјинска која је поново обновљена, је дошла под Горловку са гомилом ВБРова и ових дана су се још попунили са живом силом. Такође у Авдејевку је зашло скоро двадесет тенкова , које наравно и ако су добили тачне позиције слепци из ОБСЕа нису успели да нађу јер нису ни тражили или су им просто рекли да се мало боље сакрију.

 

Борбе иду и даље на свим позицијама, за сада ситуација остаје каква је и била.

 

На појединим реонима укропи ћуте и ја се бојим да ће баш туда покушати да се пробију пуном силом. Али момци су и даље спремни и чекају.
Прексиноћ смо на позицијама око Верхнотриоцког , реон који се налази између Авдејевке и Горловке не путем него по дијагонали кроз поља, имали прилику да гледамо тро и по часовни бој тешком артиљеријом. Три и по сата, како би се рекло артиљерија је радила за све новце.

 
Сигурно је било много погинулих и рањених међутим украјинска страна не објављује податке.

 

У почетку смо помислили да је провокација , договорена да се направи и да је тамо негде неко из ОБСЕа који треба то да зафиксира, међутим после двадесетак минута се видело да је ђаво однео шалу и да је то стварно жестока битка, то је далеко око километар од наших најблизих позиција али се добро видело и чуло кад се погоди техника и експлодира.
Углавном преседели смо на позицијама и помало навијали на једне, помало за друге.

 

Не могу да кажем колики су им били губици јер они своје или попале у пецима или затрпају. Наиме то је била битка између две а повремено се укљућивала и трећа позиција украинске армије. По позицијама одакле је отварана артиљериска ватра јасно је било да је то био бој између украјинске армије, регуларне армије где су редовни војници и резервисти, и са друге стране између карателних батаљона како их овде зову или као би то било тачно преведено СС јединица.

 
Углавном желим им што висе таквих битака и да буду што прецизнији.

 
Свима срећна јућерашња слава, и полако са прасетином. Кад одете у госте и пробате мало сармице, или прасетине са разња сетите се и мене, биће ми лакше. Ој како сам се зажелео наших специјалитета…

Тагови: ; ;