Власти у Украјини кривично ће гонити председницу ДСС Санду Рашковић Ивић због илегалног уласка на Крим.

 

Sanda-Raskovic-Ivic1

 

Осим председнице ДСС, државни тужилац Украјине покренуо је кривични поступак и против још седам српских политичара који су били у делегацији која је боравила на Криму од 26. до 29. октобра.

 

Поред Санде Рашковић Ивић, на Криму су боравили и Милан Лапчевић, шеф Политичког савета странке Драган Трифковић, као и лидер Двери Бошко Обрадовић и још троје чланова тог покрета.

 

Заједничка делегација Српског покрета Двери и Демократске странке Србије, која је била у посети Криму од 26-29. октобра, стављена је на украјинску листу криминалаца коју води Центар за истраживање злочина против националне безбедности Украјине.

 

Делегација је оптужена да је незаконито ушла на територију Украјине и да подржава „окупациони режимˮ на Криму.

 

Пре тога ДСС и «Двери» добили су протестну ноту од украјинске амбасаде.

 

У изјави за „Блиц“, председница ДСС каже да би представници власти у Србији требало да уче од Украјине како се брани територија, пошто Украјинци много енергичније и преданије бране нешто што није њихово него што Србија чини у случају Косова, које је њена територија.

 

На питање шта мисли да чини поводом кривичног поступка који је покренут, она каже:

 

«Нека они раде свој посао, ја ћу радити свој. Ја ћу се бранити» – истиче она.

 

На инсистирање да објасни како мисли да се брани, Санда Рашковић Ивић каже да ће се „бранити тиме да је Крим за њу Русија“.

 

Правда

Тагови: ; ; ;