„Србија и Косово сада морају да удвоструче напоре у дијалогу како би дошли до нових споразума“, изјавио је у интервју за «Блиц» Дејвид Лидингтон, министар у влади Велике Британије.

 

Dejvid-Lidington-Jutjub

 

Министар за Европу у влади Велике Британије истиче да је у овом тренутку кључно да се бриселски дијалог, без обзира на све проблеме, настави.

 

«Никога у Србији не изненађује да ми подржавамо државност Косова и његово чланство у регионалним и међународним организацијама. Подржавамо и досадашњи напредак у дијалогу, али желимо да видимо и Србију и Косово да удвоструче напоре ка даљим споразумима. Проширење ЕУ носи у себи претпоставку да на крају и Србија и Косово пронађу начин да живе једни поред других», — рекао је британски политичар.

 

«Када су у питању односи Србије и Русије, постоји доста историјских, културних и религијских веза, и то разумемо. Међутим, чињеница је и то да Србија има значајно већу робну и трговинску размену са ЕУ него с Русијом. Зато и верујемо да је у интересу Србије да настави са европским интеграцијама, што ће захтевати даље реформе», — сматра Лидингтон.

Тагови: ; ;