Известилац Европског парламента за Србију Дејвид Мекалистер приводи крају нацрт резолуције о напретку Србије у евроинтеграцијама, који ће бити представљен 7. децембра, потврђено је за “Новости” у његовом кабинету, а посланици из Хрватске већ спремају амандмане којим би Београд додатно условили и успорили на свом путу ка ЕУ.

 

EU-HRVATSKA

 

Дејвид Мекалистер ће проследити свој нацрт посланицима Комитета за спољне послове 7. децембра, а на овај документ моћиће се поднети амандмани до 16. децембра.

 

Према сазнањима овог листа врло лако би могао да се обори рекорд по броју поднетих амандмана, јер је најављено скоро 250 предлога за “дораду” овог текста, а највећи број “сугестија” стиже из Хрватске чији ће посланици у ЕП покушати да Србију услове решавањем бројних отворених билатералних спорова Србије и Хрватске.

 

Хрвати ће тако настојати да опет “прогурају” захтев да Србија одустане од процесуирања ратних злочина почињених у Хрватској, затим да пронађе све нестале као и да коригује границу на Дунаву.

 

Подсетимо прошлогодишњи извештај највише је имао амандамана у областима поштовања права мањина, слободе изражавања и правосуђа.

 

Србин.инфо

Тагови: ;