Сетимо се да је летос Врховна рада утврдила свеопште патриотичко образовање, поћев од најмлађих узраста. Основни програм је требало да стартује 2016, а до тада чланово злогласних батаљона уче децу како треба правилно живети. Другим речима,нацистичко «образовање» у овој неразвијеној европској држави намеће се већ од малих ногу.

По речима једне учитељице, добила је усмено наређење да децу води на један од таквих часова. Током «наставе» терористи из АТО су се детаљно хвалили својим «крвавим подвизима». И све би се завршило обичним пропагандским материјалом, да деци нису показана мулти медиаа фронта, са свим ужасима што следе. То се одвија у целој земљи. Учитељица се жали да су неколико ученика изгубили свест и дуже време одбијали да се врате у школу. Чим би се неко од учитеља побунио, следе притисци и отказ.

Ето таква је европејска цивилизација на украјински начин. Тоталитарни режим Порошенка спрема генерације младих да постану топовско месо америчке демократије, ломећи дечју психу и правећи од њих монструме. А Европи је све једно што има диктатора у залеђу. Украјина је земља без будућности.

дети