Улазак Црне Горе у НАТО о чему би могла бити донета одлука почетком децембра, нанеће ударац европској безбедности и односима Русије и Алијансе, изјавио је данас директор Одељења општеевропске сарадње руског Министарства спољних послова Андреј Келин.

 

55958eee30601_1435864814

 

Келин је Интерфаксу изјавио да је „сада тешко предвидети” каква ће одлука бити донета на сусрету министара спољних послова НАТО 1. и 2. децембра.

 

„Уколико буде донета одлука о позиву Црне Горе у НАТО, то ће бити још један ударац по европској безбедности. То се тиче и односа Русије и НАТО. То ће бити још један ударац који ће још више погоршати односе, а шансе за њихово побољшање биће још мање”, рекао је он.

 

Келин је казао да не разуме какав допринос за безбедност самих земаља чланица НАТО има пријем Црне Горе.

 

„Није сасвим јасно зашто се то ради. Армија Црне Горе, колико се сећам, има око 2.000 војника. О томе који додатни допринос безбедности може дати Црна Гора, немамо шта да причамо”, додао је руски дипломата.

 

На питање Интерфакса да ли Москва ради на упозоравању Црне Горе о могућим последицама, он је одговорио да се „одговарајући посао обавља”.

 

Политика

Тагови: ; ;