Наши, Образ и родољубива омладина, организују „Слободарску шетњу“ поводом 97. годишњице присаједињења Бачке, Баната и Барање Краљевини Србији, која ће се одржати у Новом Саду, испред споменика Јовану Јовановићу Змају, у суботу 28. новембра, са почетком у 18 часова.

 

oslobodi-srbiju

 

«Као што су до 1918. године Срби северно од Саве и Дунава и западно од Дрине живели у тами аустро-угарског ропства, тако данас читава Србија живи у тами диктатуре Александра Вучића, антируског лобија, НАТО-а и Европске уније. И као што су наши преци, борећи се за слободу поробљених српских земаља, стали под окриље Краљевине Србије, тако и ми данас желимо да станемо под окриље обновљене Русије, чији председник Владимир Путин је данас вођа слободног света. Буди и ти светлост у тами! Дођи на слободарску шетњу у Новом Саду! – стоји у саопштењу ових организација потрписаном са „Ослободи Србију“.

 

Међутим Лига социjалдемократа Воjводине (ЛСВ) саопштила jе данас да очекуjе да ће полициjа забранити и нови скуп коjи организациjе «Наши» и «Oбраз» планираjу да одрже у Новом Саду.

 

Oрганизациjе «Наши» и «Oбраз» покушале су и 10. октобра ове године да у Новом Саду организуjу антирежимски скуп «против Вучећеве диктатуре и антируског лобија» испред седишта Лиге социjалдемократа Воjводине, али таj скуп jе полициjа забранила.

Тагови: ; ; ; ; ; ;