Доњецк 23 новембар-ДНА.Село Спартак,које се налази у околини Доњецког аеродрома,као и околина Горловке гранатирани су данас са позиција украјинске војске,изјавили су за ДНА локални становници.Посёлок-Октябрьский-960x467

 

«До 24.00 су нас гађали из тенкова и минобацача,а до јутра из аутоматског наоружања.У последње време се трудимо да без потребе не излазимо из кућа», — рекла је становница Спартака који се редовно гранатира.

Према информацијама Јасиновацке градске администрације,којој припада ово село информација о

жртвама још увек нема.

«Хитну помоћ нико није позивао,а такође немамо информација о новим разарањима и пожарима»-кажу у градској администрацији.

Заузврат становници Горловке саопштавају да је последњи дан гранатиран западни део града.

«Снажне експлозије су се чуле у западним деловима града,гађали су из правца Джежинска,највише тенковима»-каже један од саговорника ДНА.

На осталим фронтовима у ДНР није било гранатирања градова и насељених места

«Све је било мирно,није било гранатирања»-изјавила је градоначелница Маринке Лариса Толсткина.

Напомињемо да ВСУ у последње време све чешће гранатира северне и западне области Доњецка,као и западни део Горловке.Такође све чешће стижу информације о гранатирању насељених места у близини линије разграничења и на југу републике.Украјинска војска отвара ватру кршећи режим примирја који је 1 септембар успостављен на линији разграничења.