Кијевска хунта покушава да створи привид да су очували контролу над државном територијом, али су изгледи за пројекат «Украина» изузетно суморни, каже експерт у Центру за геополитичку експертизу и шеф информативне службе евроазијског удружења младих (ЕСМ), Наталија Макејева.

 

mHBsBz3Acm8

 

 «Заправо је пројекат «Украина» затворен, а покушај да се спроведе у дело је од самог почетка осуђен на неуспех. Да бисте креирали државу, нужно је да имате елиту, а тамо је нема. Неопходно је државно а не етничко размишљање, али ни о томе такође нема говора», дала је у интервјуу своје мишљење аналитичарка новинару агенције «Харков».

 

Истовремено, Макејева је веома оптимистична у погледу будућности Новорусије. Према њеним речима, рат за ослобођења Донбаса је створио елитни тип људи који могу да учествују у изградњи нације на простору који је окупирала бивша Украина.

 

«Новорусија има све шансе да изгради стварну државу. Руси, с обзиром да су народ, су основа нације. Постоје воља и интелект становника Донбаса који су битни за територију сада већ бивше Украине», истиче експерт.

Тагови: ; ;