Анкара је требало одмах да контактира Москву после пада руског авиона. Уместо тога, Турска је позвала НАТО, као да је погођен турски авион, а не обрнуто, приметио је Председник Руске Федерације.

 

116562

 

Турско руководство, уместо да успостави непосредан контакт са Русијом после инцидента са Су-24, апеловало је на земље НАТО-а, као да је Русија погодила њихов авион, изјавио руски председник Владимир Путин, а преноси РИА Новости.

 

„Уместо да одмах успостави контакт са нама, колико нам је познато, турска страна је затражила од својих партнера у НАТО да размотри ово питање, као да смо ми оборили њихов авион, а не они наш“, рекао је Путин на састанку са јорданским краљем Абдулахом II.

 

Руски авион Су-24 се срушио у Сирији. Руски председник Владимир Путин је изјавио да је авион оборен ракетом типа «ваздух-ваздух» са турског Ф-16 борбеног авиона и пао на територију Сирије, четири километра од границе са Турском.

 

Пад Су-24 превазилази борбу против тероризма. То је ударац који су у леђа Руској Федерацији задали саучесници терориста, рекао је Путин.

Тагови: ; ; ;