Како је време одмицало Турска се све више претварала у „несносно дете“, сматра аутор чланка конзервативног америчког листа American Thinker.

 

234589645

 

1974. године инвазијом на Кипар проузроковала је раскол у Алијанси, а 2012. је отворила ватру на Сирију, правдајући се да је то прво Сирија учинила. 2000-их година земља је почела да показује отворену склоност ка исламизму, што би требало да буде упозоравајући сигнал за НАТО. Издање наглашава да је за оне који се разумеју у дугу и компликовану историју ове државе склоност ка исламизму била увек приметна.

 

Руски председник Владимир Путин већ годинама упозорава на исламску претњу, али Запад то игнорише. Путин је говорио да је Турска одавно постала савезник „Исламске државе», јер купује нафту коју терористи јефтино продају.

 

Аутор чланка пише такође да на Западу многи цене Путина, да је његова геополитичка стратегија јасна. Запад има више додирних тачака са Русијом, него са исламским светом. Стога би НАТО могао да преиспита односе са савезницима и позове Русију у свој блок, пише American Thinker.

 

Руска реч

Тагови: ; ; ; ; ;