Званични Кијев се окренуо не само људима са екстремистичким размишљањем, већ и онима који отворено уцењују, рекла је портпарол Министарства иностраних послова Марија Захарова.

 

лэп1

 

 «Украинске власти су у вези са онима који су прекинули далековод на Кримском полуострву, на страни екстремиста и уцењивача», рекла је на конференцији за новинаре портпарол Министарства спољних послова Марија Захарова.

 

«У ствари, званични Кијев следи те људе који не само да размишљају екстремистички, већ су и ангажовани у отвореним уценама», рекла је у четвртак Захарова.

 

Прошлог петка у Херсонском региону је био отежан пренос електричне енергије због прекида далековода, а сада је снабдевање овог полуострва Украина потпуно зауставила.

 

Према мишљењу кримских власти, за енергетску блокаду полуострва су криви лидери нерегистроване организације «Меџлис кримско-татарског народа», која није регистрована у Руској Федерацији, а нарочито Мустафа Џемилев. Он је претходно иницирао блокаду снабдевања људи на Криму храном и отворено је позивао на прекид снабдевања Крима струјом. Против њега је у Руској Федерацији покренут кривични поступак и на пет година му је забрањен улазак у Русију због давања екстремистичких изјава.

 

«Ови људи не представљају већинско мишљење. Напротив, они су агресивна мањина украинског друштва. На жалост, украинско руководство је дозволило себи да буде увучено у опасну авантуру, чије ће последице морати да плате становници Украине», додала је званични представник руске власти.

Тагови: ; ; ;