Кћер турског Председника Реџепа Тајипа Ердогана је власник «тајне» војне болнице, у којој се лече терористи ИГИЛ.

 

37034-INNERRESIZED600-700-n00474944-b

 

Једна од особља болнице, која жели да остане анонимна, изјавила је за независну организацију за истраживање и информисање Global Research, да је Сјумије Ердоган власница војне болнице, која се налази на југоистоку земље, у провинцији Шанлиурфа. Ова 34-годишња жена је рекла да се медицинска нега у овој болници указује рањеним борцима ИГИЛ, који су стигли из Сирије. Она је радила у овој здравственој установи седам недеља. Према њеним речима, сваки дан су у болницу долазили турски војни камиони којима су довожени рањени терористи.

 

 «Морали смо будемо спремни за операције и помоћ лекарима у одређеним процедурама», рекла је жена. Према њеним речима, она је радила месец дана у болници за $ 7,500. Међутим, то што припада Алавитима, довело ју је до озбиљних унутрашњих дилемама о исправности њених поступака. ИГИЛ је изузетно непријатељски настројен према Алавитима, који се држе православних обичаја. То је, по мишљењу исламских радикала довољан разлог за њихово убијање. Према речима бивше раднице тајне војне болнице, она није могла да прихвати чињеницу да је режим Ердогана понудио уточиште овим разбојницима. Због тога је одлучила да престане да ради у том медицинском центру.

 

Занимљиво је да је радница неколико пута лично видела Сјумије Ердоган на територији болнице. Још раније је Ердоганова кћер изразила намеру да путује у ирачки граду Мосул, који је под опсадом исламских радикала из ИГИЛ.

 

Ова 34-годишња жена се веома покајала због своје одлуке да почне да ради у овом центру. На питање да ли се плаши да ће је ухапсити турска полиција и тајне службе, одговорила је негативно.

 

Од 2011 године, Ердоганова влада је једна од главних спонзора разним наоружаним групама које се противе влади сиријског Председника Башара Асада. Након проглашења Абу Бакр ел Багдади за «калифат» пре годину дана, у извештајима новинских агенција се стално појављују подаци да се терористи ИГИЛ тренирају у Турској.

 

12 јуна је турски лист Today’s Zaman објавио чланак у коме се наводи да се исламски радикали из ИГИЛ без проблема крећу градским улицама Акчакале, који се налази на граници са Сиријом, у провинцији Шанлиурфа.

 

Ката Буцик

Тагови: ; ; ;