Стотине становника Краснодарског краја протестовали испред турског конзулата у Новоросијску
Члан Турског конзулата:

 

«Група непознатих лица је на почетку одржала митинг, а затим су бацали камење на зграду и запалили турске заставе. На срећу, нико није повређен.»

 
Како се касније испоставило, протесту су присуствовали кубански козаци, а међу њима је била и јерменска дијаспора са својим заставама. Јермени су иначе, почетком 20. века страдали од турског геноцида.

 
Captureggggggggg

 

Јуче су се у штампи појавили текстови о спонтаном догађају одржаном испред зграде турске амбасаде у Москви где је такође присуствовало неколико стотина људи. Поломљена су стакла на прозорима неколико зграда. Сaопштено је да је протест наводно организовала група младих људи који су скривали своја лица иза маски.

 
Протести су почели након обарања руског Су-24 од стране турског ваздухопловства. Преживели пилот Су-24 је рекао новинарима да био у ваздушном простору Сирије, не Турске како Анкара и даље тврди. Напад је био изненадан, без упозорења са турске стране. Коментаришући обарање авиона, председник Владимир Путин изјавио је да је оно у супротности са међународним правом. И премијер Дмитриј Медведев изјавио је данас да Влада припрема као одговор економске мере.

Тагови: ; ; ; ;