Српска радикална странка сматра да је након рушења руског борбеног авиона постало потпуно јасно да турска влада подржава деловање Исламске државе, те да „подршка исламистима за сада је прикривена а Турска од ње има не само идеолошку, већ и финансијску корист“, пише се на знаничном сајту организације.

 

slajder1

 

Апелујемо на руског председника Владимира Путина и на владу Руске Федерације да, као одговор на бруталан акт агресије од стране Турске, интензивирају сарадњу са Курдима. Курди су народ од 30 милиона становника, који још увек нема сопствену државу. Сигурни смо да би Русија, у договору са сиријским властима, могла да обезбеди да се на садашњој територији Сирије издвоји мали део територије на ком би се формирала курдска држава. Почетна курдска држава би се потом ујединила са курдским територијама у Ираку, које имају висок степен аутономије.

 

Формирање курдске државе би представљало снажан бедем против исламског тероризма и фундаментализма. Српска радикална странка сматра да је предложено решење најбољи начин да се одлучно узврати происламистичком режиму у Турској, који предводи премијер Тајип Ердоган.

Тагови: ; ; ; ; ;