Председник чеченске републике Рамзан Кадиров оповргао је тврдње турских средстава информисања да он наступа против ислама, у исто време оптужујући турске власти за саучесништво у уништавању муслиманских држава и народа.

На страници у друштвеним мрежама написао је:

«У средствима масовног информисања и друштвеним мрежама пишу да је Турска одувек помагала чеченском народу. Покушавају да ме оптуже да сам ја против ислама и да подржавам невернике. Будући човеком који воли конкретне податке, питам када, где у и чему је турска помогла Чеченији и мом народу?»

По његовим речима, Турска је помагала не Чеченију, него вахабите који су вршили терористичке акте, уништавајући чеченски народ, док се у овом моменту не бори против Исламске државе,већ подржава ту терористичку организацију која је забрањена законом у Русији:

«Турска се не бори против ИД. Она ради бизнис са њом, купује нафту, финансира непријатеље ислама, учествује у убиству хиљада муслимана.»

По Кадирову, напад на руски бомбардер је непријатељски акт против ислама:

 

kadirov

 

«У Русији живи скоро 30 милиона муслимана. Она је наша домовина! А и авион који је Турска уништила, наш је! И пилот је наш! Знали сте свето, а по наређењу Америке и запада уништисте наш авион, убили сте пилота који је ратовао против Исламске државе, штитећи од њемуслимане?»

Кадиров је такође изјавио да «руководство Турске уништава муслиманске народе» и да је управо уз њену сагласност и гледање западу кроз прсте запад уништио Ирак, Сирију и Либију.

Тагови: