Пре неколико дана на дописнике РТ су пуцали сиријски побуњеници. Захваљујући видео снимку, откривено је да је пуцано из анти-тенковског оружја које је добила такозвана умерена опозиција у Сирији од САД.

 

Као што је рекао дописник РТ Роман Косарев на кога је пуцано, стручњаци су потврдили да је ватра потекла од америчког тешког анти-тенковског оруђа БГМ-71 ТОВ, које су САД доставиле антивладиним групама у Сирији.

 

Поред тога, у близини места са кога је, по свој прилици пуцано, сиријска војска је пронашла акцелератор који је, према мишљењу стручњака, део тог оруђа.

 

„На мој Твитер налог је послат видео под називом „Џихадисти су лансирали ТОВ на новинара». На снимку се види ознака једне од сиријских опозиционих група. Видео показује како су сиријски побуњеници испалили анти-тенковске пројектиле», рекао је новинар.

 


Такође, после напада је војска Сирије показала оно што они називају стартни мотор ракете која је погодила новинара.

 

«То свакако изгледа као део система ТОВ, потврдили су страни стручњаци које смо интервјуисали», рекао је Косарев.

 

ptyr

 

Раније је новинар на свом Твитер налогу поставио фотографију дела пројектила који је нађен у колима руских новинара у Сирији. «Сиријска војска нам је донела акцелератор АТГМ, који је пао на наш аутомобил. Још увек је био топао», написао је он.

Тагови: ; ; ;