Руска Државна Дума организоваће у понедељак у Москви округли сто „Црна Гора изгледи за рјешавање кризе политички дијалог“ у којем ће, путем видео линка, учествовати посланици ДФ-а Андрија Мандић, Страхиња Булајић и Милан Кнежевић, лидер СНП-а Срђан Милић, предсједник Демократа Алекса Бечић, функционер Демоса Горан Даниловић и независни посланик Младен Бојанић.

 

Москва_9

 

На сајту руске Државне Думе најављено је да ће се мултимедијални међународни округли сто одржати 30. новембра у прес центру „Парламентарних новина“ у Москви.

 

„Црна Гора може да постане чланица НАТО-а 1. децембра. Црногорски грађани инсистирају на одржавању референдума о уласку земље у Алијансу. Руски парламент подржава демократске процесе у Црној Гори и позива колеге из држава чланица ЕУ, НАТО-а и ОЕБС-а, да поштују суверенитет и независност земље“, наводи се на сајту Думе.

 

Са руске стране у дискусији ће учествовати замјеник предсједника Државне Думе Сергеј Железњак, члан парламентарног одбора за послове ЗНД, евроазијске интеграције и везе са сународницима Васили Лихачев, члан Одбора за одбрану Вјачеслав Тетекин, руски политиколог, историчарка и новинарка Елена Пономарева, директор Балканског центра за међународну сарадњу Виктор Колбановски, као и представници руског Министарства иностраних послова.

 

Занимљиво је да на листи учесника нема ни једног представника црногорске власти или чврстог заговорника НАТО интеграција.

 

„Са црногорске стране на округлом столу, уз помоћ интернета, учествоваће представници политичких партија у Црној Гори: Андрија Мандић, Страхиња Булајић, Милан Кнежевић, Младен Бојанић, Срђан Милић, Горан Даниловић и Алекса Бечић“, наводи се у најави.

 

Принцип

Тагови: ; ;