СНП НАШИ, Србски Образ и родољубива омладина одржали су слободарску шетњу улицама Новог Сада указујући тако на уједињење Војводине са Србијом.

 

 

Како су организатори објаснили, скуп са једне стране представља подршку Руској федерацији, а са друге стране протест против Александра Вучића и Ненада Чанка.

 

Окупљеним родољубима се код споменика Јовану Јовановићу Змају прво обратио Иван Ивановић, председник СНП НАШИ и нагласио да је ово скуп подршке Руском народу и да српски народ неће дозволити Александру Вучићу да одведе Србију у НАТО.

 

1

 

Младен Обрадовић говори да руски народ представља светионик и да српски родољуби знају да Срба не би било да није Русије. Обрадовић такођер подсећа да Срба не би било да није било Русије и да је повод овог скупа уједињење Војводине са Србијом.

 

Novi Sad, 28. novembra 2015 - Aktivisti desnicarskih organizacija na skupu "Setnja za Rusiju". Aktivisti desnicarskih organizacija SNP "Nasi" i pokreta "Obraz", medju kojima su bili i pripadnici zabranjenog "Nacionalnog stroja", izgazili su veceras zastavu Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) ispred prostorija te stranke u Novom Sadu. Oni su prvo odrzali skup "Setnja za Rusiju" na kojem je trebalo da izraze podrsku ruskom predsedniku Vladimiru Putinu, da bi stotinak aktivista medju kojima je bilo i predstavnika zabranjene grupe "Nacionalni stroj" uz pratnju policije odsetalo do prostorija LSV i unistilo zastavu ove stranke. FOTO TANJUG / JAROSLAV PAP / bb

Протесна шетња симболично је завршена испред просторија Лиге социјал-демократа Војводине, где је њена застава постављена као отирач за ноге.

Тагови: ; ; ; ; ;