Сириjска воjска данас jе саопштила да jе Tурска недавно поjачала снабдевање оружjем, мунициjом и опремом, како jе навела, терориста у Сириjи и истовремено оптужила свог северног суседа да jе гађао позициjе сириjске воjске.

 

1039923633

 

«Mи имамо одређене информациjе да jе турска влада недавно поjачала подршку терористима као и обим испорука оружjа, мунициjе и опреме неопходне да наставе своjе криминално деловање», наводи се у саопштењу сириjске воjске, преноси Роjтерс.

 

Саопштење команде сириjске воjске наводи да се оружjе допрема у испорукама за коjе Tурска тврди да су хуманитарна помоћ, наводи Роjтерс.

 

Tакође се наводи да се оружjе допрема у замену за опљачкане сириjске и ирачке антиквитете и нафту коjа се продаjе по ниским ценама.

 

Сириjска воjска, такође, тврди да jе Tурска испалила више проjектила према њеним положаjима од петка увече са локациjе у близини границе и провинциjе Латакиjа.

 

Извор у сириjскоj армиjи jе рекао Роjтерсу раниjе ове седмице да побуњеници масовно користе антитенковске ракете америчке производње коjе jе платила Саудиjска Aрабиjа, а испоручене су преко Tурске протеклих недеља, као и да то оружjе утиче на стање на боjном пољу.

 

У саопштењу воjске се jош додаjе да «турске власти намерно ствараjу стање хаоса у безбедности на сириjско-турским границама, што доводи до лаког кретања терориста из Сириjе ка Eвропи како би извели своjе криминалне акциjе».

 

Танјуг

 

Тагови: ; ;