Председник Србиjе Tомислав Николић разговарао jе данас, на маргинама глобалног климатског самита „ЦOП21″ у Паризу, са председником Сjедињених Aмеричких Држава Бараком Oбамом, с коjим се сагласио да jе Србиjа на добром путу.

 

Tomislav-Nikolic-Tanjug

 

Николић, коjи jе обjаснио да jе имао мало времена за разговор са председником СAД, истакао jе да jе америчком председнику поручио да jе време да та држава покаже jасан сигнал да Србиjу види „макар jеднако онако као што види Kосово, jер jе очигледно да jе Kосово на неки начин фаворизовано“.

 

Председник Србиjе jе навео да jе Oбами рекао и да jе убеђен да jе Србиjа на добром путу, с чим се, како jе истакао, сагласио амерички председник.

 

Николић jе рекао да су СAД партнер Србиjе, али да у очима грађана то приjатељство бива угрожено тиме што, како jе казао, када треба нешто да се спроведе против Србиjе, та држава ту тешку улогу преузима на себе да преломи.

 

Председник Србиjе каже да jе са колегом из СAД покушао да разговара и о своjоj будућоj посети, али су га у томе омели лидери осталих држава.

 

„Покушали смо да разговарамо о моjоj посети СAД, али то jе већ био читав стампедо председника осталих држава коjи су схватили да са Oбамом може и да се разговара. Улетели су. Нису ни они разговарали, а прекинуо сам и jа и тако jе то прошло“, закључио jе Николић.

 

Председник Николић позвао jе данас у свом обраћању лидере свих земаља да сачуваjу нашу планету, како од климатсих проеман, тако и од глобалне опасности – тероризма и екстремизма.

 

Правда

Тагови: ; ;