Председник Турске Тајип Ердоган и његова породица су укључени у незаконите испоруке нафте из сиријског депозита, одузете од стране терориста, рекао је заменик министра одбране Анатолиј Антонов.
 

1298684748
 

Турски председник Тајип Ердоган неће ништа признати, чак и када би његово лице било умазано украденом нафтом, рекао је у среду на конференцији за новинаре на тему «Оружане снаге Руске Федерације у борби против међународног тероризма. Нови подаци» заменик министра одбране Анатолиј Антонов.
Према његовим речима, Ердоган и његова породица су умешани у незаконити транспорт нафте из Сиријске области која је под контролом ИД.

 

«Ми знамо колико вреди реч Ердогана. Њега су већ једном ухватили у лажи турски новинари који су открили испоруку оружја из Турске милитантима, под изговором хуманитарне помоћи. Због тога су новинари затворени. Руководиоци државе неће дати оставку, нарочито господин Ердоган, и ништа неће признати, чак и када би им лица била умазана украденом нафтом» — рекао је Антонов.

 

Терористичка група «Исламска држава» (арапска верзија — ДАИШ) је забрањена у Русији.
 

«Цинизам турског руководства нема граница. Погледајте шта они раде?! Ушли су у туђу земљу и бесрамно је пљачкају. А ако се власници државе умешају, онда морају бити елиминисани», — рекао је Антонов.

 
Нагласио је да оставка Ердогана није циљ Руске Федерације.
 

«То је ствар турског народа. Наш циљ и ваш циљ, даме и господо, је да удруженим снагама блокирамо изворе финансирања тероризма. Ми ћемо наставити да пружамо доказе турске пљачке својих суседа,» — рекао је Антонов.
 

«Можда ја ствари превише посматрам праволинијски, али се контрола овог лоповског бизниса може поверити само најближим људима. Интересантно је то да ником на Западу није чудно што је син председника Турске руководилац једне од највећих енергетских компанија, и што је он зет министра енергетике? Какав сјајан породични бизнис! Је л’ је тако нешто могуће још негде у свету? Па, да, понављам- јасно је да се такве ствари могу поверити само најближим људима,» — рекао је заменик министра одбране Антонов.

 

Он је додао да ће руско Министарство одбране наставити да обелодањује нове доказе о испоруци нафте од стране терориста у другим земљама и обавештавати јавност о току операција Ваздушно-космичких снага Руске Федерације у Сирији.

 

Тагови: ; ; ; ; ;