Ракетну крстарицу „Москва“, која чува руску ваздухопловну базу Хмејмим надзире разарач америчке Ратне морнарице Carney. Брод је допловио из неутралних вода јужно од Кипра, каже се у извештају ове телевизије, који преноси Взгляд.

 

918cf86bc9a0

 

У уторак су медији јавили да је приступ руских бродова у црноморске заливе оежан после погоршања руско-турских односа. Судећи према медијским информацијама. Бод Братск чекао је дозволу од десет до деветнаест часова, Волгобалта од три до седамнаест часова. Касно увече 29. новембра бродови под руском заставом ипак су ушли у Босфор.

 

Руски транспортни војни брод Јауза у мореузу Дарданели сусрела је турска подморница. Инцидент се догодио 30. новембра ујтуру у области града Ченакале.

 

Међутим, војно дипломатски извор, изјавио је да бродови и пловила Руске морнарице немају проблема са проласком кроз мореузе Босфор и Дарданели, а сусрет са турском подморницом представља уобичајену појаву у условима појачаног саобраћаја у зони мореуза.

 

Подсетимо да је после напада на руски бомбардер Су-24 ракетна крстарица „Москва“, која се налазила у источном делу Средоземног мора од краја септембра, пребачена близу сиријске обале, како би се појачала противваздушна одбрана.

 

У понедељак је објављено да се у рејону крстарице „Москва“ налазе најмање две подморнице турске Ратне морнарице.

 

Руска реч

Тагови: ; ;