Руски Министар иностраних послова Сергеј Лавров је уверен да је економска блокада Донбаса потпуно неоправдана акција украинских власти. Министар сматра да блокаду треба уклонити «без одлагања».

 

96250

 

«Неопходно је спровођење свих аспеката пакета мера донетих у Минску кроз директи дијалог са украинском страном. Важно је да престану са покушајима да се извлаче од својих обавеза, да пребацују кривицу на друге, да користе ратоборну реторику и да крше прекид ватре. Апсолутни приоритет је непосредно подизање економске блокаде Донбасу, која се ничим не може оправдати», рекао је Министар.

 

Он је напоменуо да руска страна види све јасније стварне разлоге сукоба у Украини. «Уверени смо да су изгледи за његово решавање реални и да немају алтернативу», рекао је шеф руског Министарства иностраних послова.

 

«Превазилажење кризе на основу Минског споразума ће бити важан показатељ способности држава чланица ОЕБС-а да се врате основним вредностима државе, укључујући и поштовање суверенитета држава и немешања у њихове унутрашње послове», рекао је Лавров.

 

Kata Bucik

Тагови: ; ; ;