Руски председник Владимир Путин је данас у Симферопољу покренуо нови енергетски мост од Кубанија на Крим. Према кримским медијима, у канцеларији предузећа «Крименерго», Путин је дао команду контролном центру за мрежу да пусте у рад КВЛ 220 кВ «Таман — Крим».

upload-TASS_13563737-pic905-895x505-63782

У «Крименерго» је руски Председник саслушао извештај руског Министра енергетике Александра Новака о инсталисаној снази, новој опреми и режиму рада енергетског моста након покретања линије под оптерећењем. Путин је упитао главу Републике Крима Сергеја Аксенова где да се дистрибуира електрична енергија — само у одређеним подручјима или на целом Криму. Он је затражио да се струја дистрибуира целом Криму, са чим се Путин сложио.

Након тога, Председник је дао сагласност да се укључи напајање на командној линији.
Аксенов је заузврат изразио захвалност шефу државе у име свих становника Крима за учешће приватног сектора у решавању енергетског проблема на Криму.

Енергомост из Краснодарског региона на Криму је данас положио испит. Прва фаза енергетског моста већ даје Криму 230 МВ, а до 22 децембра — додатних 230 МВ. Дакле, до краја године ће Крим добијати 460 МВ.

Kata Bucik

Тагови: ; ; ;