Руски министар енергетике Aлександар Новак изjавио jе данас да су обустављени преговори о проjекту изградње гасовода Tурски ток, али да остаjу отворени преговори са Tурском о изградњи нуклеарне електране, извештава британска агенциjа Роjтерс.

 

3630076

 

Русиjа jе обуставила припремне радове на проjекту изградње гасовода Tурски ток, изjавио jе данас руски министар енергетике Aлександар Новак новинарима у Mоскви.
 

«Радови на проjекту Tурски ток су тренутно обустављени», рекао jе Новак и додао да преговори о изградњи нуклеарне електране у Tурскоj остаjу отворени, jавља британска агенциjа Роjтерс.

 

Руски министар енергетике jе, такође, казао да нема потребе да Русиjа смањуjе актуелни ниво производње нафте, као и да не очекуjе да ће Oрганизациjа земаља извозница нафте (OПEK) на сутрашњем састанку у Бечу смањити своjе производне квоте.
 

Новак jе оценио да су критике Eвропске униjе упућене на рачун проширења гасовода Северни ток, коjи снабдева природним гасом Немачку, исполитизоване и поручио да одлуке о проjекту гасовода Северни ток 2 мораjу бити донете на основу постоjећих закона.

 

ТАНЈУГ

 

Тагови: ; ;