цак
У интервјуу са Еуразија дејли интернет порталом Арчил Коидзе тврди да је овај високи украјински функционер грузинског порекла, за којим је његова матична држава расписала међународну потерницу, у тесној вези са терористичком групацијом против које Русија води рат на Блиском истоку.

За још неколико украјинских функционера грузинског порекла, који су били Саакашвилијеви најближи сарадници у време када је био председник Грузије, портал тврди да су и тесној вези са исламском терористичком групацијом. И други украјински политичари, према чланку, су такође саветовали кијевским властима да се повежу са исламистичким терористима из ИД, то јест Антон Герашченко и бивши вођа УНА-УНСО Димитриј Корчински.

О улози и повезаности са међународном терористичком групацијом украјинских политичара грузинског порекла ЕАДејли је разговарао са Арчилом Чкоидзеом, представником про-руски настројених грађана Грузије и председником Друштва Ираклија другога».

Председник тврди да никакве независне украјинске политике нема и да се све одлуке доносе у институцијама САД, укључујући Цију.

Американци користе исти кадровски састав у Украјини,који су користили у Грузији у време Саакашвилијевог «председниковања».

Он такође тврди да је режим украјинске «револуције достојанства у ствари про-западна полицијска диктатура.

Чкоидзе такође наводи тесне пријатељске везе Саакашвилија са председником Турске Ердоганом, чије везе са ИД бише нико не доводи у питање осим њега самога.

У време када је био председник Грузије, тамо је постојала база за обучавање исламских терориста, тврди саговорник портала.

Саговорник портала указује на везе са ИД и Хатију Деканоидзе, начелницом украјинске полиције.

Оригинални изворник:   https://eadaily.com/news/2015/11/27/saakashvili-svyazan-s-igil-cherez-ssha-i-turciyu-intervyu-s-archilom-chkoidze

Тагови: