Међутим, борба против тероризма не може бити спроведена од стране само једне земље. Хаос у Сирији и Ираку су створиле велике терористичке силе, којима се придружују и имигранати из Русије.

 

ввп

 

Руски председник Владимир Путин обратио се данас посланицима Федералне скупштине своје земље. Заседање је почело минутом ћутања у знак сећања на погинуле у Сирији. Путин се захвалио руској војсци која учествује у борби са тероризмом на Блиском Истоку.

 

Председник је истакао да је модерно руско оружје ефикасно у борби против тероризма и захвалио свима онима који раде на његовом унапређивању и стварању.

 
Путин  је подсетио на трагедију Буденовска, Беслан терористичке нападе у метроу..

 

«Ова бол ће увек бити са нама,» — рекао је шеф државе.

 

Списак наставља терористичким нападом недавно на Синају, када су терористи дигли у ваздух руски путнички авиони. Међутим, борба против тероризма не може бити спроведена од стране само једне земље. Хаос у Сирији и Ираку су створиле велике терористичке силе, којима се придружују и имигранати из Русије.

 

«Наше оружане снаге у Сирији се боре пре свега за Русију, бране и штите нас, обезбеђују нашу сигурност», — рекао је Путин.

Тагови: ;