«Руски председник није рекао ништа о Украјини, у свом једночасовном говору се сетио једино Крима», — пише агенција «Коментари»

ukraina-flaga

Украјински медији данас усхићено пишу о томе да украјинској теми није било места у обраћању руског председника Владимира Путина Савезној скупштини.

 

«Руски председник Владимир Путин током свом годишњег обраћања Савезној скупштини је прескочио предмет политичких и економских односа са Украјином и ситуацију у Донбасу» — пишу «Новости».

 

«Руски председник није рекао ништа о Украјини, у свом једночасовном говору, се сетио једино Крима», — жале се «Коментари».

 

«Путин током свог обраћања није чак ни реч о Украјини изговорио. Ни једну реч о оружаном сукобу у Донбасу и Украјини чланови Савезне скупштине нису чули. О Криму, међутим, јесу…» — бележи «112».

 

Председник Руске Федерације је подсетио 3. децембра да је Русија недавно доживела још једну прекретницу, када јој се поново придружио Крим.

 

«(Тада је) Русија гласно декларисала себе као снажну независну државу са хиљадугодишњом историјом и великим традицијама, нацију која се консолидовала заједничким вредностима и заједничким циљевима», — рекао је он.

 

«Исто тако уверено и сада делујемо, сада када Русија отворена води борбу против међународног тероризма», — подвукао је председник. «Ми доносимо одлуке и спроводимо их, знајући да се са задацима можемо носити само ми сами, али заједно», — рекао је он.

Тагови: ;