Русија се обратила властима Канаде са молбом да обрише са сајтова који се налазе под њеном јурисдикцијом податке пилота који учествују у антитерористичкој операцији у Сирији. У Отави за сада „размишљају“ о томе, рекао је директор Департмана за питања нових изазова и претњи Министарства иностраних послова Русије Иља Рогачов.

 

pilot-avion-tjub

 

Руски дипломата је саопштио да су на једном сајту који се налази под јурисдикцијом Канаде били објављени портрети и подаци руских пилота који учествују у антитерористичкој операцији Русије у Сирији.

 

„Већ смо се обратили одговарајућим канадским властима да те податке избришу. Канадске власти за сада о томе размишљају“, рекао је Рогачов, говорећи на седници Друштвеног савета за међународну сарадњу и јавну дипломатију Русије.

 

Он је нагласио да ће у Москви наставити да инсистирају на брисању ових података са тог портала.

 

Претходно Украјина је планирала да на интернет порталу „Миротворац“ објави личне податке припадника руских оружаних снага који се боре против терориста Исламске државе у Сирији. Сајт иначе представља «Центар за истраживање злочина почињених против националне безбедности Украјине, мира, безбедности човечанства као и спровођења међународног права».

Тагови: ; ; ; ;