Председник Русије Владимир Путин изводи војну операцију у Сирији како би ослабио Европу, и она Европа мора да буде јединствена и снажна како би се борили против Исламске државе (ДАЕШ–а) и Владимира Путина, изјавио је председник Украјине Петро Порошенко у интервјуу француском листу „Фигароу“.

 

193078

 

„Шта жели Владимир Путин у Сирији дестабилизовањем ситуације и изазивањем новог таласа миграната? Слабљење Европе! Како то зауставити? Чувањем јединства Европске уније! Потребно је да Европа буде јединствена и снажна како би се борили против Исламске државе (ДАЕШ–а) и Владимира Путина и како би ојачали безбедност континента“, навео је Порошенко.

 

Међутим Владимир Путин током обраћања Савезној Скупштини изјавио је да руске оружане снаге у Сирији се боре пре свега за Русију, бране и штите нас, обезбеђују нашу сигурност.

 

«Русија је на челу борбе са тероризмом. Из Русије смо терористе избацили, али то зло и даље скреће пажњу на себе у свету», — објаснио је председник.

 

Политички аналитичар Драгомир Анђелковић оциенио је да Русија у Сирији брани Европу и да Европа са Русијом има шансу да преокрене ситуацију у своју корист.

 

«Одбрана Русије у Сирији је одбрана наших кућа», сматра Анђелковић.

 

Раније Украјина је назвала херојима турске полите који су оборили руско Су-24.

 

 

Тагови: ; ; ; ; ;