У ситуацији у којој се налазе Русија и Турска, Бугарска може да обезбеди испоруке гаса од четири-пет испоручилаца, изјавио је бугарски премијер Бојко Борисов.

 

Бойко Борисов 22122014 1

 

„Имамо велике шансе и за то да вратимо руске туристе, то је практично загарантовано“, изјавио је премијер, преноси Взгляд.

 

Борисов је изразио наду да ће пројекат изградње дистрибутивног гасног центра у Бугарској бити реализован, преноси Взгляд. Он је додао да постоје реалне шансе за то и да ће кроз неколико дана, тачније десетог децембра бити потписан споразум о изградњи међусистемског гасовода, који ће Бугарској гарантовати диверсификацију испорука гаса.

 

 „Ако под окриљем ЕУ успемо да доставимо гас до наше земље, до Варне, успећемо, уз заједничко финансирање са ЕУ да обезбедимо изградњу гасовода (за његов транспорт), нагласио је Борисов.

 

У ситуацији у којој се налазе Туркса и Русија, видим ретку шансу за обезбеђење испорука гаса у Бугарску од четири-пет достављача, рекао је он.

 

По његовом мишљењу Бугарска би могла да се позиционира као дистрибутивни центар.

 

„Биће гаса, чије ће испоруке (преко акваторије Црног мора) комплетно финансирати Русија, ми ћемо, такође, учествовати у финансирању (гасовода) на нашој територији. Гарантујемо да су капацитети наших дистрибутивних мрежа и компресора за оне који желе да добијају гас, плативши за његов транспорт, задовољавајући. Спремни смо да то обезбедимо, рекао је шеф бугарске владе.

 

Руска реч

Тагови: ; ; ;